Ola Svensson - Sky's The Limit

Idag åker vi på semester.

Trots allt som händer så åker vi idag på semester. Denna gången bär det av till Kroksjön och Tranemos Fiskecamp. Där kommer vi att befinna oss i midsommar tillsammans med goda vänner och äta god mat. Dagarna kommer även bjuda på en hel del fiske, prommenader, bad, och självklart en massa skratt. Det kan jag verkligen behöva just nu, när allt det andra går skit. Datorn och det mobila internetet kommer självklart få följa med, så ska försöka uppdatera bloggen någon gång under helgen så ni vet att jag lever. Annars vill jag bara önska er läsare en toppen bra midsommarhelg

Helgens planering:
Torsdag: Klockan 11.00 idag åker vi. Det blir en lugn dag tillsammans med pappas vänner.
Fredag: Förmiddagen bjuder på fiske och att göra en massa midsommarkransar. Eftermiddagen spenderas med att laga god mat och umgås med en härligt gäng vänner.
Lördag: Även denna dag bjuder på fiske och massa annat. Tillskillnad från fredagen så blir det på denna dagen inte lika mycket fest.
Söndag: På morgonen blir det att packa ihop alla saker i husbilen, för att sedan vara hemma så tidigt som möjligt. För på eftermiddagen blir det att fira en släkting som egentligen fyller år på midsommar.

Såhär ser min helg ut, hur ser eran ut?

Y - Handel Administrationsprogrammet (HP)

Y - Handel Administrationsprogrammet (HP)

Om Programmet:
Programmet har inriktningen handel och service. Du får grundläggande yrkesutbildning med tonvikten lagd på handel, småföretagandets villkor, administration och närområdets turism. Kunskap om olika datorprogram, att kunna använda den morderna informationstekniken och administrativa tekniker är viktiga inslag i undervisningen.


Framtiden:
Utvecklingen pekar mot en ökad arbetsmarknas för serviceyrken inom både den traditionella butikshandel och turismen. Handel, marknadsföring och information via internet förväntas öka i framtiden, vilket kommer att skada många arbetsuppgifter och yrkesområden. Vi ger dig baskunskaper fär att kunna arbeta inom varuhandel och tjänsteprodution och möjlighet att studera vidare på höskolan.

APU - Praktik:
Arbetsplatsförlagd utbildning är en viktig del av programmet. Detta innebär att delar av undervisningen i karaktärsämnena är förlagda till en butik eller ett företag. Du får där tillämpa det du lärt dig i skolan samt lära dig nya moment. Denna del av utbildningen har vi utformat tillsammans med näringslivet i Värnamo kommun. Detta ger dig en verklighetsanknuten utbildning och bra arbetslivserfarenhet. Du har två APU-dagar i veckan under år tre.


Hur lång är denna utbildningen?
Den är tre till fyra år lång. Beroende på att jag ska gå en Y - Linje och där läser man i sin egen takt. Men framförallt ska jag satsa på att bli klar på tre år. Men går inte det så tar jag utan tvekan ett fjärde år för att få en fullständig utbildning.

Egna tankar:
Mina egna tankar kring denna gymnasium linjen, är att det är mycket plugg. Men mest om ämnen som intresserar mig. Att man läser mycket om småföretagande och sånt känns som en bra början ifall att jag skulle vilja starta eget sen. Sen att dom även kombinerar detta med Turism och Turism resor, gör mig jätte glad. För det har alltid varit en dröm för mig att läsa Turism. Men då inte linjen finns här där jag bor så är jag glad att man kan få läsa detta i denna linjen. Jag är även glad att man bara läser Engelska A på denna linjen då jag hatar Engelska. Visst jag kan prata engelska och jag tycker det räcker. Men ja att skriva och sånt är inte min starka sida. Några av dessa kurser har jag redan läst under föregående år, men det ska nog inte vara några problem att läsa dom igen. För då lär man sig bara mer, och kunskap kan man aldrig få för mycket av. Sen finns det visa ämnen man bara suckar till, men ja allt det roliga men det lilla tråkiga kan nog bli en bra balans. Sen kommer jag läsa lite från föregående år också då jag missat en hel del, men det ska inte vara några större problem. Men i stort sett är jag glad att vi bara är åtta elever om ens det som ska gå denna linjen. För då vågar man nog prata mer än vad jag gör i större grupp. Man syns mycket mer för den man är, och behöver inte låtsas som att man är någon annan. Det enda som återstår nu är att hoppas att dom andra eleverna som ska gå denna linjen är sådena som verkligen vill bli godkända. Så att vi kan peppa varandra till att hela tiden sikta högre och alltid göra vårat bästa. Det är nu det börjar kännas, ny skola, nya vänner och ny miljö. Inget kan bli sämre än vad det är just nu. Så jag ser verkligen framåt hösten och skolans start. För jag tror och känner att detta kan bli riktigt bra. :)

Mycket att göra när man bor på en gård.

Dagen idag har inte varit mycket att hurra för. Men ja när man väl satt i bilen på väg hemma, var inget bra. Kändes som att jag skulle spy hela resan, och det har inte avtagit ännu. Men tog nyss en alvedon så vi får se om huvudvärken och den där spykänslan kan avta lite. För inte får jag blir mer sjuk nu. Då jag vill satsa på att klara följa med pappa på torsdag. Till Kroksjön i Tranemo och fiska med hans vänner och äta god middag. Men ja det får enkelt min kropp avgöra, hur mycket jag orkar helt enkelt.

Just nu är pappa ute och klipper lite vägrener. Vi har gjort dom mesta i helgen, men då man bor på landet har man mycket att göra. Så man får bara ta tummen ur näven och jobba på, trevligt att vara ute men det är så ansträngade för ryggen! Nog om det snart äre gjort så äre inte mer om det förens om två veckor då vi får göra det igen.

Har som sagt inga bilder just nu till bloggen. Därav ingen hedaer eller bilder i inlägget. Men får tillbaka min kabel till min kamera på torsdag som är glömd hos min farfar på ålderdomshemmet. Jag hade med mig den där för att visa han lite bilder på dagen och naturligtvis glömde jag sladden i hans soffa. Så typiskt mig att vara så slarvig.

Men nu ska jag ta ett glas saft och slänga mig på farmors soffa, och försöka vila lite. För imorgon är en ny dag och då man ta nya krafter helt enkelt. Hoppas att ni läsare får en kanon kväll

Bloggen startas upp, men inte på samma nivå som förr.

Denna bloggen har haft en väldig osäker framtid. Det har varken funnits tid eller ork att uppdatera den. Så den 6 juni gjorde jag något dramatiskt jag skulle lägga ner hela bloggen. Men har fått en hel del epost, sms och en massa kommentarer att jag inte ska göra det. Efter 2 veckor har jag nu tänkt igenom saken, och kommit fram till att det kan vara skönt att ha en blogg att skriva av sig på. Men kommer inte att köra på samma nivå som för. För nu kommer jag att börja blogga på min egen nivå, jag kommer skriva ut sanningen. Jag tänker inte längre försköna livet som om det vore en drottningsliv. Jag har haft det väldigt svårt under åren som gått, men först nu börjar livet få en stor vändning.

Det är ett av budskapet det kommer bli med denna bloggen. Att visa att man i visa perioder kan må så sjukt dåligt att sjukhuset är sista utvägen, för att sedan kunna stå på egna ben och känna stor lycka. För just där vid lycka är jag just nu, är kär och galen. Vilket gör att man glömmer dom flesta av sina problem och ser framåt. Visst dagarna är inte helt problemfria, men det mesta är just nu helt okej i min vardag. Om vi nu bortser från alla sjukdomar, och alla dagar som spenderas på sjukhuset har jag faktiskt ett riktigt bra liv.

Det är först nu jag inser det, mitt liv är så sjukt bra jämfört med vad visa andra har. Jag bor på en stor gård, nära till natur, bad, och släkt. Visst har en bit till vännerna men där kommer cykeln och pappa in i bilden. Jag har fått en ära att dagliga få umgås med min farmor, pappa och ha rolig. Jag har fått en stor ära att ha dom bästa vännerna i världen man kan ha, och framförallt den bästa pojkvännen man kan önska sig. Jag känner stor lycka för det jag har och är så otroligt tacksam att jag får dela min vardag med mina vänner, familj, släkt och pojkvännen. Vill även passa på att tacka er alla som dagligen gör min vardag värd att leva. <3

Två bilder från havet.

En riktig kanondag vid havet idag, <3

Dagen idag har tillbringats vid havet, vad sjukt mycket folk där. Det var dock endast 15 grader i vattnet, och det var inte många som badade. Men jag gav mig inte, har vi åkt så långt för att bada i havet, så ska jag bannemej göra det också. Sagt och gjort, det var sjukt skönt. Man blev helt varm i kroppen, så efter att att folk sett oss bada. Började dom också bada och måste säga det att jag verkligen inte ångrar att vi åkte dit. För först och främst så hade vi sjukt trevligt, fick oss ett havsdopp, , tog massor av fina bilder men främst av allt vi satt inte hemma en sån här toppen dag. Vi passerade även ullared och Gekås, och där blev det lite shopping. Enda nackdelen med denna dagen är att jag blev sjukt solbränd (Se bild). Det gör ont i hela kroppen. Även fast jag smörjt in mig med sololja och allt innan lyckades jag endå bränna mig jätte mycket. Så nu blir det att använda mycket kylbalsam ikväll, så att man iallafall kan få sova lite. För bränd hud  är verkligen inget skönt att gå runt och bära på. Särskilt inte då jag blir helt röd och hela uppsvullen. Min kropp har mycket lätt för att bli brun, men jag blir alltid sjukt röd innan brännan lägger sig fint. Så vi får hoppas det går snabbt. För lite pinsamt att gå med shorts och linne och vara helt röd på kroppen xD Ska försöka fixa iordning bilderna vi tog vid havet tills imorgon, så kanske jag lägger upp dom imorgon :) Ha en bra kväll alla läsare ♥

Godnatt. ♥En helt amazing dag, så kan man kort sammanfatta denna dagen. Det har hänt saker hela tiden. Vilket jag får lida för nu. Benet och nacken eller stelare än någonsin. Men det är smällar man får ta, dagar som dessa. För att sitta inne i denna värmen är inget alternativ för mig. Vill även tacka för det fina besöksrekordet jag fick på denna bloggen den 31/5, 676 besökare.. Har haft mer på min andra blogg. Men endå bra för att vara lilla jag. Som inte är så aktiv på min blogg. Så tack tack återigen, alla läsare som dagligen besöker min lilla blogg. Godnatt ♥

Foton - Kor.Kvällen har spenderats ute, bland annat bland djuren. Vi har även städat lite på gården, man får passa på nu då det är fint väder. Annars har jag just nu näsblod så ska gå mot sängen och vila en stund. Sen blir det filmnatt om någon timme. Hoppas ni läsare haft en lika bra dag som jag har haft ♥

Foto - Blomma.Nu har jag varit inne och ätit lite middag och fixat lite saker inför imorgon. Då jag ska på Martins student. Blir nog trevligt. Skriver mer om det sen. Nu ska jag och pappa ut och fixa lite saker på gården.

Foto - Äppelträd.

'

När jag endå ligger här ute passade jag på att ta med mig kameran för att få lite äkta somriga bilder. Så vad säger inte denna bild, om inte sommar. Älskar när träden börjar blomma. Det finns nog inte mycket som är vackrare än det ♥

Sommarvärmen har kommit ♥
Dålig uppdatering dom senaste dagarna jag vet, men det kan inte hjälpas. Därför har jag försökt att fylla ut bloggen med lite vackra bilder. Tackar för alla söta kommentarer jag fått om mina bilder. Dom värmer verkligen, det får mig att vilja fota ännu mer. Dock är jag och min kamera inte så överens, för jag tyckerna inte bilderna blir så bra som jag hade velat. Men jag kanske inte bör skylla på kameran, det är säkert bara jag som inte kan med den. :]

Om cirka en timme kommer min lärare hem från skolan och ska lämna lite arbeten som jag kan träna på under sommarlovet. Men hon ska även hämta alla mina böcker som jag har hemma, vilken lättnad att bli av med dom. Det är först nu man känner att shit, jag har ju sommarlov. Just den känslan är så obeskrivligt skön. Som om inte det vore nog så har vi varmt ute. Sjukt härligt, då vi har över 28 grader varmt. Nej nu tänker jag inte sitta här i denna värmen, nu beger jag mig utåt igen.

Har ni läsare lika fint väder som det är hos mig?

Foto - häst.

Internetshopping. ♥

Foto - Solnedgång.

Foto - Sjö.

En äkta vän.